lauantai 8. kesäkuuta 2013

Korvapuustit

Tässäpä peruskorvapuustien ohje; taikina tosin sopii kaikenlaisten pullien sekä munkkien tekoon.


Taikina:
5 dl maitoa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 pss kuivahiivaa
13-15 dl vehnäjauhoja
1,2-2 dl juoksevaa margariinia

Täyte:
noin 3/4 dl juoksevaa margariinia
noin 1 dl sokeria
kanelia

Pinnalle:
kananmunaa
raesokeria

Sekoita kuumennettuun (noin 42 asteiseen) maitoon kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää kuivahiiva ja osa jauhoista. Lisää jauhoja vähitellen ja alustuksen loppuvaiheessa margariini. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä noin 40 minuuttia.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois ja jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoisiksi levyiksi (noin 30 cm*60 cm). Levitä levylle puolet margariinista ja sokerista. Ripottele päälle kanelia. Kääri levy rullaksi; jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä vinottain palasia (kolmioita). Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina pullan päältä molemmilta puolilta sormilla pulla "kasaan"; paina aina alustaan asti.

Nosta pullat leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota liinan alla lämpimässä noin 30 minuuttia. Voitele pullat hieman vispatulla kananmunalla ja koristele raesokerilla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti