maanantai 17. kesäkuuta 2013

Kreikkalainen lihapata

Erilaisista television ruokaohjelmista tarttuu aina välillä makoisia reseptejä meidänkin arkeen. Tässä kreikkalainen lihapata; olisiko alunperin Nigellan herkkuja ;-) Olen tehnyt tätä jo useasti, mutta unohtanut aina ottaa kuvan - lisään siis kuvan jälkikäteen ...

10 isoa perunaa
700-800 g karjalanpaistilihaa (possua ja nautaa)
4 tomaattia
2 kanelitankoa
5 laakerinlehteä
12 kokonaista mustapippuria
suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
tilkka vettä

Kuutioi hyvin pestyt perunat isoiksi kuutioiksi kuorineen. Ruskista karjalanpaistilihan pinta pannulla. Viipaloi tomaatit. Laita ainekset voideltuun kannelliseen uunivuokaan. Lisää mausteet, öljyä ja tilkka vettä. Paista uusissa 180 asteessa noin 90 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti