sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Raparperipiirakka muunnelmineen

Helteiden kunniaksi - tai vuoksi - alkoi tehdä mieli raparperipiirakkaa :-)


Täyte:
300 g raparperia
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja

Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit. Nosta sokerin kanssa kattilaan ja keitä kunnes pehmenevät. Sekoita hieman, jotta raparperit hienontuvat. Sekoita kuumaan soseeseen perunajauhot. Anna jäähtyä.

Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
0,5 tl jauhettua inkivääriä
1,5 dl sokeria
150 g margariinia
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta

Sekoita jauhojen joukkoon kaneli, inkivääri ja sokeri. Nypi seos margariinin kanssa murumaiseksi. Ota taikinasta 1/4 osa erilleen pinnalle ripoteltavaksi. Sekoita loppuosaan kananmuna ja leivinjauhe. Painele taikina piirakkavuokaan. Levitä päälle raparperisose ja murustele pinnalle toinen taikina. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Ännä jäähtyä. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Piirakkataikina sopii myös puolukka- tai omenatäytteelle. Kuvassa on itse asiassa raparperi-puolukkapiirakka ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti