sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Suolaiset cake pops -voileipätikkarit

Trendikäs vaihtoehto kevään ja kesän juhliin on suolaiset cake pops -voileipätikkarit. Ohjeesta tulee noin 25 tikkaria.


noin 100 g ruisleipää
noin 0,5 dl laktoositonta maitoa
150 g kylmäsavulohta
1 pkt ruohosipulituorejuustoa
noin 0,5 dl tilliä hienonnettuna
1 rkl kapriksia

Koristeeksi:
ruisleipää
tilliä
ruohosipulia
sitruunan raastettua kuorta
ementaljuustoa

Lisäksi:
coctail- tai varrastikkuja

Hienonna leipä monitoimikoneessa leikkuuterällä muruiksi. Siirrä murut kulhoon, lisää maito ja anna kostua. Hienonna kylmäsavulohi veitsellä. Sekoita kylmäsavulohi, tuorejuusto, tilli ja hienonnetut kaprikset leipämurujen joukkoon. Älä käytä monitoimikonetta enää, ettei seoksesta tule liian tasaista.

Valmistele haluamasi koristeet. Hienonna muutama viipale ruisleipää muruiksi monitoimikoneella. Hienonna tilli ja ruohosipuli, Raasta sitruunasta kuori. Raasta juusto. Pane koristeainekset pieniin kulhoihin. 

Pyörittele leipä-kalaseoksesta pieniä palloja. Pyöritä pallot koristeissa, esimerkiksi ruisleipämuruissa, ruisleipämuru-ruohosipuliseoksessa, tilli-sitruunankuoriseoksessa tai juustoraaste-sitruunakuoriseoksessa. Pistele pallot tikkuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti