keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Lasagne

Oma henkilökohtainen bravuurini jo nuoruusvuosilta on lasagne, jota teen eri muunnelmilla säännöllisen epäsäännöllisesti.


vajaa pkt lasagne-levyjä (myös gluteeniton käy)

Jauhelihakastike:
700 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
2 pkt yrttimaustettua tomaattimurskaa (esim. Pirkka tai Rainbow)
vettä
suolaa
mustapippuria
tuoreita yrttejä, kuten oreganoa, basilikaa ja/tai rosmariinia

Ruskista jauheliha, kuullota seassa hienonnettu sipuli. Lisää tomaattimurska ja ja huuhdo purkit vedellä ;-) Mausta. Huomaa, että lasagne imee paljon mausteita ja nestettä, joten kastikkeen maku saa olla voimakas ja koostumus hieman löysää.

Maitokastike:
2 rkl voita tai margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja (tai maizenaa)
noin 5 dl maitoa
suolaa
muskottipähkinää
valkopippuria
2 dl juustoraastetta

Sulata rasva kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon lämmitetty maito pienissä erissä ja sekoita koko ajan, ettei maito pala pohjaan. Kun koostumus on kastikemainen, mausta ja sekoita joukkoon juustoraaste. Käyttäessäsi maizenaa, lisää se paketin ohjeen mukaan kylmään maitoon.

Maitokastikkeen voi halutessaan korvata myös 5 dl:lla ruokakermaa.

Lado lasagne-levyjä ja kastikkeita voideltuun uunivuokaan vuorotellen. Jätä päällimmäiseksi kerros kastiketta, ettei päällimmäiset lasagne-levyt pala uunissa. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti