tiistai 2. heinäkuuta 2013

Mansikka-limebasilikahillo

Löysin puutarhamyymälästä aivan ihanan tuoksuisen ja makuisen yrtin, limebasilikan. Pakkohan se oli ostaa ja kotona sitten mietin, mihin sitä voisi käyttää. Tässä ensimmäinen resepti: mansikka-limebasilika hillo. Tämä on aivan mielettömän hyvää vaniljajäätelönkanssa ;-)


1 kg tuoreita mansikoita
1/2 dl sitruunamehua
500 g hillosokeria
2 rkl limebasilikaa hienonnettuna

Paloittele mansikat ja laita ne sitruunamehun kanssa kattilaan. Keitä mansikoita miedolla lämmöllä kunnes niistä alkaa erottua höyryä. Lisää hillosokeri ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta noin 10-15 minuuttia. Kuori pinnalle kertyvä vaahto pois. Mausta hillo limebasilikalla. Anna jäähtyä puoli tuntia. Purkita hillo ja laita kylmään. Hillo hyytyy noin vuorokaudessa. Tarjoile esimetkiksi vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti