keskiviikko 28. elokuuta 2013

Marja-aroniahillo

Mummolan reissulta tarttui matkaan ämpärillinen marja-aronioita, joten olen kehitellyt niille käyttöä. Ensimmäisestä erästä keitin hilloa.

5 l marja-aronioita
3 dl vettä
2 tl vaniljasokeria
6 dl hillosokeria
2 dl sitruunamehua

Huuhtele marjat ja laita kattilaan. Lisää vesi. Keitä marjoja noin 15 minuuttia. Soseuta marjat sosemyllyllä. Lisää sokerit ja keitä vielä noin 5 minuuttia. Sekoita ahkeraan, ettei pala pohjaan. Mausta sitruunamehulla. Anna jäähtyä ja purkita. Hillo sakenee jäähtyessään ja on valmista noin vuorokauden kuluttua. Säilytä viileässä. Tarjoile liharuokien kanssa, leivän päällä tai oman makusi mukaan.

Jälkikirjoitus (3.9.2013): Tein toisen satsin samalla ohjeella, mutta jätin marjat kokonaisiksi. Näinkin hillosta tuli todella hyvää ja aikaa säästyi ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti