sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Herkkusienipiirakka

Teki mieli tehdä jotain tavallisuudesta poikkeavaa suolaista piirakkaa, joten päädyin tekemään herkkusienipiirakan.


Pohja:
3 dl Jytte-jauhoja
150 g leivontamargariinia
1 dl tattarihiutaleita
1 kananmuna

Nypi rasva ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Suojaa taikina foliolla ja paista pohjaa 220-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Valmista sillä välin täyte.

Täyte:
10 herkkusientä
2 sipulia
valkopippuria
suolaa
juustoraastetta
2 dl (soija)kermaa

Pilko sienet sekä sipulit ja kuullota pannulla. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Levitä täyteainekset esipaistetulle pohjalle. Levitä päälle juustoraastetta ja kerma. Paista 220-asteisessa uunissa vielä noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti